Користиме колачиња на нашата веб страница. Со користењето на овој сајт, се согласувате со употребата на колачиња.

Позиција

Финансиски контролор

Организација

Flower Power

Индустрија

Медицина

Опис на работната позиција

- Насочување и надгледување на платен список, сметки кои се плаќаат, побарувања, банкарски усогласувања, регистри на основни средства, општи сметководствени и сметководствени функции;
- Надгледување на моменталните трендови во законите поврзани со сметководство и извештаи, обезбедувајќи насоки за техничко сметководствени решенија и поврзана документација;
- Советување на менаџментот за потенцијални промени во локалните сметководсвени закони или пракси кои би можеле да влијаат на интернационалните операции и известување;
- Насочување и пратење на работата на професионалци во областа на сметководството во 
 С.Македонија, вклучувајќи тренинг и менторирање, вклучувајќи професионален развој;
- Менаџирање и лимитирање на области од висок ризик во операциите во С.Македонија;
- Примарен контакт за сите надорешни сметководствени фирми во С. Македонија;
- Прогнозирање и планирање на буџет. 

''Флауер Пауер'' е интернационална компанија која се бави со производство на високо квалитет канабис за медицински цели. 
Нудиме приватно здравествено осигурување, атрактивна плата и платен транспорт. 
Станете дел од нашиот тим и испратете го вашето CV на i.gjorshoski@biocann-europe.com. 

Потребни квалификации

•	Универзитетска диплома во областа на сметководство или финансии од акредитирана институција. Мастер диплома ќе се смета за предност;
•	Одлично познавање на англиски јазик;
•	3 годишно прогресивно искуство во областа на сметководството на раководна функција, преферирано во производствен сектор;
•	Интернационално искуство, преферирано со правен субјект од САД;
•	Искуство со даночниот систем на Република Македонија;
•	Искуство со сметководствени системи со Oracle или SAP, или слични ERP системи;
•	Истакнати вештини во користење на Microsoft office софтвер, вклучувајќи Word, Excel, PowerPoint и Outlook;
•	Силни интерперсонални вештини, ориентираност кон детали и спосбност за координирање и менаџирање на неколку работи истовремено

Објавен на: 16/12/2023

Краен рок за пријавување: 15/02/2024