Користиме колачиња на нашата веб страница. Со користењето на овој сајт, се согласувате со употребата на колачиња.

Позиција

ОВЛАСТЕН СМЕТКОВОДИТЕЛ

Организација

GoldenArt

Индустрија

Градежништво и Архитектура

Опис на работната позиција

Одговорности и задачи: 
1. Книжење и контрола на финансиска и материјална документација; Разновидни сметководствени активности во согласност со сметководствените стандарди, како и со сите релевантни законски и регулативни прописи;
2. Подготовка на финансиски извештаии и изготвување на завршна сметка
3. Подготовка и пресметка на плата.
4. Подготовка и поднесување на ДДВ пријава
5. Познавање и следење на законите и прописите од областа на сметководството и даночната регулатива.
6. Комуникација со сите релевантни државни институции;
Заинтересираните кандидати да достават биографија-CV и мотивационо писмо, на маил:finansii@goldenart.mk /контак телефо - 072/251-255 /Кандидатите треба да ги исполнуваат општите услови за вработување предвидени со законот на РСМ.

Потребни квалификации

Потребни квалификации: 
• ВСС Економски факултет;
• Уверение за сметководител или овластен сметководител;
• Работно искуство најмалку 3 години како сметководител;
• Комплетно познавање на финансиско и материјално работење;
• Одлично познавање на работа со компјутер (MS Office и сметководствени апликации), како предност ќе се смета познавање на програм од инфо биро ЦФМА;
• Аналитички способности;
Заинтересираните кандидати да достават биографија-CV и мотивационо писмо, на маил:finansii@goldenart.mk /контак телефо - 072/251-255 /Кандидатите треба да ги исполнуваат општите услови за вработување предвидени со законот на РСМ.

Контакт информации

Емаил

finansii@goldenart.mk

Телефон

072/251-255

Објавен на: 26/01/2024

Краен рок за пријавување: 02/02/2024