Користиме колачиња на нашата веб страница. Со користењето на овој сајт, се согласувате со употребата на колачиња.

Позиција

Оператор на CNC машина

Организација

ИНВЕНИО

Индустрија

Автомобилска

Опис на работната позиција

ИНВЕНИО & QHS се дел од меѓународна инженерска фирма со свои претставници во Европа, Кина, САД и Австралија. Со над триесет години искуство во областа на инженерските услуги и услугите за развој и управување на кавлитетот, нашите специјалисти учествуваат во секој еден момент од создавањето на производот.  Дејствуваме  како во нашaтa компанија, така и на територијата на претпријатието на клиентот.
Во врска со плановите за проширување на компанијата, ние бараме мотивирани кандидати за работната позиција CNC оператор.
Обврски:
• Подготвување и ракување со CNC машини за извршување на задачи како што се дупчење, мелење, глодање итн.
• Разбирање на спецификациите на задачата и посакуваниот резултат со читање нацрти, механички цртежи итн.
• Вметнување на инструкциите во компјутерски команди за да можат машините да ја извршуваат правилната функција
• Подготвување и ставање суровини и делови на машините
• Подготвување и тест за потребните проверки што треба да се направат дали машините произведуваат резултати според спецификациите
• Поставување на машините да завршуваат целосни циклуси за да изработат голем број делови
• Надгледување на машините додека ги извршуваат задачи.
• Проверување и мерење на готовите производи и споредба со барањата за да одредите дали процесот е правилно завршен, и доколку е потребно навремена ескалација за одреден настанат проблем
Услови:
• Средно техничко училиште или 6 месеци до 1 година соодветно искуство и/или тренинг; или еквивалентна комбинација на образование и искуство;
• компјутерски вештини, одлично познавање на Microsoft Office
• Вештини за тимска работа;
• Флексибилност
• Прецизност и посветеност во работата
• Почитување на работните инструкции и инструкциите предвидени за заштита при работа
• Претходно искуство во производство и автомобилска индустрија се смета за предност.
Ние нудиме:
• Атрактивна исплата;
• Промотивни бонуси;;
• Можност за напредoк.
Заинтересираните кандидати можат да ја достават својата биографија на следната е-маил адреса: -office@invenio.mk или да се јават на 02/2437-775.

Потребни квалификации

Средно техничко училиште или 6 месеци до 1 година соодветно искуство и/или тренинг; или еквивалентна комбинација на образование и искуство;
компјутерски вештини, одлично познавање на Microsoft Office
Вештини за тимска работа;
Флексибилност
Прецизност и посветеност во работа
Почитување на работните инструкции и инструкциите предвидени за заштита при работа
Претходно искуство во производство и автомобилска индустрија се смета за предност.

Контакт информации

Емаил

office@invenio.mk

Телефон

022437775

Објавен на: 18/01/2024

Краен рок за пријавување: 31/03/2024