Користиме колачиња на нашата веб страница. Со користењето на овој сајт, се согласувате со употребата на колачиња.

Позиција

ОВЛАСТЕН СМЕТКОВОДИТЕЛ

Организација

Сметководствено биро БАНИМЕКС

Плата

50.000

Индустрија

Сметководство

Опис на работната позиција

Самостојно извршување на сметководствени работи во рамки на развиена организациска структура: 
1. Подготовка на документацијата, пресметки и калкуации
3. Книжења и подготовка на извештаи - основни средства, парични средства, залихи, обврски и побарувања
4. Учество во изготвување на годишна завршна пресметка
5. Комуникација со клиенти

Потребни квалификации

Професионално ниво на познавање на целокупниот циклус во сметководствена дејност;
Минимум 3 години професионално искуство како сметководител;
Познавање на соодветната Македонска законска регулатива од областа на финансиско работење и даноци;
Искуство во подготовка на завршни пресметки;
Познавање на англиски јазик и Microsoft office;
Аналитичност, прецизност и запазување детали во работењето;
Висока работна етика, одговорност и организациски способности;
Способност за запазување рокови и остварување резултати;

Објавен на: 02/12/2024

Краен рок за пријавување: 28/02/2024